„Sidabro nei aukso neturiu, bet ką turiu, tą duodu. Jėzaus Kristaus iš Nazareto vardu kelkis ir vaikščiok!“ (Apaštalų darbai 3:6)

2016 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

TD Jakes: 4 atleidimo tipai

Niekas nėra tobulas. Mes darome klaidų kasdien, pradedant nuo menkaverčių užgauliojimų iki tokių neteisybių, kurios keičia gyvenimus. Kitą vertus, kiekvienos klaidos kita medalio pusė – galimybė praplėsti atlaidumą arba gauti atleidimą. Atleidimas yra visų dalykų paleidimas iš savo kontrolės ir keturių atleidimo tipų žinojimas padės jums tai padaryti.

1.    Žmonės, kurie siekia atleidimo
Tie, kurie siekia atleidimo nori būti išteisinti tų, kuriuos įskaudino. Paskutiniai tyrimai parodė, kad būti negatyviai kitų vertinamam yra skaudžiau nei patirti fizinę traumą. Galiausiai šie žmonės siekia atleidimo, kad būtu išlaisvinti iš šio skausmo.

2.    Žmonės, kurie atleidžia
Atleidime yra jėga. Tas kuris atleidžia turi peržengti natūralų norą laikytis pagiežos ir „teisingumo“, trukdančių pasirinkti moraliai teisingą sprendimą – atleisti kitam. Pasiduoti troškimui pasilaikyti atleidimą yra tas pats, kaip išgerti nuodų tikintis, kad kitas asmuo nukentės. Tie kurie atleidžia, tai daro ne tik kito žmogaus bet ir savo naudai, išgelbėdami save nuo skausmingo nuodo.

3.    Žmonės, kurie atleidžia sau
Atleisti sau gali būti sunkiausia todėl, kad mes patys esamo savo griežčiausi kritikai ir nuodugniausi analitikai. Yra lengviau atleisti kitiems, nes mes nekeliam jiems tokių aukštų standartų, kokius keliame sau ir nepriimam taip giliai kitų klaidų, kaip savųjų. Žmonės, kurie negali atleisti sau tampa prikaustytais prie kartėlio ir pykčio tuo pačiu gadindami savo protinę ir fizinę sveikatą. Tačiau tie, kurie gali sau atleisti, pripažįsta savo klaidas, renkasi augti ir eiti pirmyn, parodydami sau gailestingumą.

4.    Žmonės, kurie dvejoja ar Dievas jiems atleidžia
Kaltė gali sukelti dvejonių audrą. Jei kiti tau atleido ir tu atleidai pats sau, tau vis tiek gali trūkti Dieviškojo atleidimo – tokio, kuris nuplauna visas liekamąsias savivertės dvejones. Kol mes gauname tiesioginį atsaką iš žmonių, su kuriais pasielgėm negerai, Dievo žodis gali būti dar sunkiau išklausomas. Tačiau būtent iš Dievo mes žinome, kad atleidimas yra prieinamas tiems, kurie gailisi ir nori pasikeisti.

Atleidimas yra dovana. Prašyk jo su saiku, atiduok ji laisvai ir vertink jo galią.

Share:

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Dienos eilutė

Kai teisieji valdo, tauta džiaugiasi, o kai valdo nedorėliai, tauta dejuoja. (Patarlių 29:2)

Susisiekite su mumis

Vardas

El. paštas *

Pranešimas *