„Sidabro nei aukso neturiu, bet ką turiu, tą duodu. Jėzaus Kristaus iš Nazareto vardu kelkis ir vaikščiok!“ (Apaštalų darbai 3:6)

2011 m. vasario 15 d., antradienis

Šviesk pasauliui savo skaistumu

Mylimi tikėjimo namiškiai,

Nenumaldomai skrieja laikas ir iki prabudimo ritmu pulsuojančio jaunimo festivalio Rygoje liko vos kelios savaitės. Galiu drąsiai teigti, kad tris dienas truksiantis renginys „Sexual Revolution“ vienareikšmiškai bus vienas galingiausių dvasinio prabudimo įvykių Pabaltijo šalyse šiais metais. Ir ne vien dėl to, kad festivalyje net tris dienas šlovinimą ves dangų atveriantis kolektyvas „Jesus Culture“, bet svarbiausiai, kad visas tris dienas su jaunimu bus diskutuojama apie vyro ir moters santykius, skaistumo svarbą iki santuokos ir apie šeimą, kaip esminę pačio Dievo įkurtą instituciją.

Šiandienis pasaulis progresuojančiu greičiu skrieja į bedugnę – alkoholis, narkotikai, azartiniai lošimai ir kitos priklausomybės pavergia vis jaunesnius žmones. Keiksmažodžiai viešpatauja net pradinių klasių moksleivių bendravime, o nusikalstamumas paauglių tarpe dažnai peržengia mūsų suvokimo ribas. Skaistumo samprata šiuolaikinio paauglio gyvenime yra sunkiai suvokiama, nes pasaulietiniai filmai ir populiarūs atlikėjai sėja gašlumo sėklas į jaunų žmonių sąmones, o ką jau kalbėti apie internetą, kuris knibždėte knibžda geismus provokuojančiomis reklamomis, seksualumą aukštinančiais straipsniais ir nešvankiomis diskusijomis. Realybė yra tragiška - paauglės gimdo ir tampa vienišomis mamomis, kitos, pasidarydamos abortus, nužudo savo įsčių vaisių arba pagimdytą kūdikį tiesiog „palaidoja“ sąvartyne. Skyrybos, savižudybės, išprievartavimai, žmogžudystės... Ir visa tai grupinio mąstymo, kurį įtakoja šio pasaulio dvasia, rezultatas.

Bet mus, tikinčius Dievo viengimiu Sūnumi, ir šiandien apaštalas Paulius ragina atsinaujinti savo proto dvasioje ir apsirengti nauju žmogumi, sutvertu pagal Dievą teisume ir tiesos šventume (žr. Ef 4:23-24). Šiandien jauni krikščionys turi pakilti bei tapti ženklais ir stebuklais šiai iškrypusiai ir prieš Dievą maištaujančiai visuomenei, kad pasaulis matytų mumyse tai, ko niekada nėra regėjęs, kad stebėtųsi ir žavėtųsi naujais žmonėmis, sutvertais pagal Dievą teisume ir tiesos šventume.

Nėra abejonių, kad būtent šiandien pildosi Izaijo pranašystė: „Kelkis ir šviesk, Jeruzale, nes tavo šviesa ateina ir Viešpaties šlovė tau šviečia. Štai tamsa padengs žemę ir tautas, bet Viešpats pakils virš tavęs ir Jo šlovė bus matoma tavyje“ (Iz 60:1-2). Ir tai yra tikrų tikriausia tiesa – šiandien, kai tamsa tamsėja - šviesa šviesėja. Būtent šiandien pakyla Jeruzalė – tai yra gyvojo Dievo Bažnyčia ir šviečia pasauliui nesuvokiamo skaistumo šviesa – tai yra Viešpaties šlove. Ir kuo daugiau jaunų žmonių palieka savo supratimus ir pasišvenčia gyventi skaistų gyvenimą vardan Jėzaus, tuo daugiau šlovės kyla Jam ir tuomet tas skaistumas ryškėja, šviesa intensyvėja ir tai be abejonės stebina ir stulbina pasaulį.

Mylimieji, tik tuomet kai mes, tikintys Dievo Sūnaus vardą, šimtu procentų pasišvęsime gyventi Jam ir būsime apsirengę Jo šlovingu spindesiu, tie, kuriuos Viešpats iš anksto yra numatęs įsūnyti per Jėzų Kristų, pradės trokšti tos antgamtinės šviesos, kurios jie neturi, niekada nėra turėję ir niekur kitur negali gauti kaip tik iš džiaugsmo spindinčioje gyvojo Dievo Bažnyčioje. „Tautos ir karaliai ateis prie tavo šviesos spindesio. Pakelk savo akis ir apsižvalgyk aplinkui! Jie visi renkasi pas tave: tavo sūnūs ateina iš toli, tavo dukterys atnešamos ant rankų. Tu tai matysi ir spindėsi iš džiaugsmo; tavo širdis sudrebės ir išsiplės, kai jūros pilnybės gręšis į tave ir pagonių stiprybė ateis pas tave“ (Iz 60:3-5).

Įdomu, kad šis jaunimo festivalį anonsuojantis straipsnis man gavosi visu pamokslu. Turbūt taip yra dėl to, kad daugeliui šiandien reikia paraginimo palikti savo supratimus ir žengti žingsnį arčiau Viešpaties. Jis yra mylintis Tėvas ir laukia, kol Jo vaikai ateis pas Jį tokie, kokie jie yra – su savo problemomis, savo netobulumais, savo trūkumais. Kovo 4-6 dienomis į Rygą drauge su „Jesus Culture“ šlovintojais iš JAV atvykstantys pamokslininkai siekia padrąsinti jaunimą ir jokiu būdu nemoralizuoti ar pažeminti, nes tai prieštarautų Dievo prigimčiai. Organizatoriai tiki, kad visi atvykę išgyvens didelį Dievo buvimą ir begalinę Jo meilę, kuri padengia viską - visas problemas, visus netobulumus ir visus trūkumus.


Gerosios Naujienos centras ragina visus tikinčiuosius vykti į šį nuostabų Karalystės renginį. Kadangi Ryga, ypatingai gyvenantiems Šiaurės Lietuvoje, galima sakyti yra ranka pasiekiama, tad jaunimas gali vykti savo transportu, autobusais arba traukiniais. Tikėjimo namiškius, norinčius vykti iš Vilniaus arba Kauno vienai dienai (kovo 5 d., visam šeštadieniui) kviečiame prisijungti ir keliauti drauge komfortabiliu autobusu. Nors festivalio organizatoriai bilietus jau pabrangino, bet mūsų organizuojamos kelionės kaina su bilietu į festivalį išlieka ta pati - tik 80 Lt. Registracija pratęsta iki vasario 28 dienos, bet vietų skaičius yra ribotas, todėl prieš registruodamiesi būtinai pasiskambinkite man telefonu +370 636 85502.

Su Dievo meile,
Tadas

Daugiau informacijos: http://prabudimas.blogspot.com
Festivalio tinklapis: www.sexualrevolution.lv
Share:

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Dienos eilutė

Kai teisieji valdo, tauta džiaugiasi, o kai valdo nedorėliai, tauta dejuoja. (Patarlių 29:2)

Susisiekite su mumis

Vardas

El. paštas *

Pranešimas *